Italská kuchyně nabízí mnoho kvalitních specialit

Jen málo krajin se může pochválit tak známou kuchyní, jakou disponuje krajina z Apeninského poloostrova Itálie. Italská kuchyně totiž spájí mnoho typů pokrmů, různých chutí a navíc je taká velice zdravá, jelikož se v těchto italských jídlech nachází hodně zeleniny a minimum tuků či jiných nezdravých látek.

Italové si život prostě užívají a to se také projevuje na jejich kuchyni. Mnoho lehkých, ale zároveň velice chutných jídel pravidelně ozdobuje jejich jídelniček. Jejich večeře trvají někdy dlouhé hodiny a představují pro něj společenská setkání, během kterých se střetnou s rodinou či přáteli a proberou všechny důležité témata. Italská vína jsou pro dospělé nezbytným doplňkem konzumace chutných jídel. Bílá či červená vína z pečlivě vybíraných hrozen příjemně chuťově pohladí jazyk každého labužníka. Tyto vína vyráběná z těch nejlepších surovin učiní každou večeři či jiné jídlo o výjimečným a nezapomenutelným.

Pizza či těstoviny? Snad nejčastější otázka v italských restauracích při výběru hlavního chodu k obědu. Italské těstoviny poskytují obrovskou variabilitu úpravy – můžete si k nim uvařit omáčky různých příchutí a navrch si nastrouhat chutný parmezán. Pokud zase oblibujete pizzu, tak si na ní určitě zakupte originální italskou šunku prosciutto, okouzlující jemnou a výraznou chutí. Pizza představuje snad nejrozšířenější světové jídlo, milované miliony lidí. Je to totiž jednoduchý, levný a zároveň velmi chutný pokrm.

Tyto typy potravin jsou nabízeny ve velkých supermarketech, avšak mnohé zkušenosti potvrzují, že některé  ,,italské mozarelly“ v obchodech či mražené pizze nemají s tradiční italskou kuchyní nic společného. Při koupi těchto výrobků je obrovsky důležitá kvalita a originalita. Právě tu Vám dopřeje společnost Ital Food, provozující prodej těchto potravin v Praze.  Na své internetové stránce www.italfood.cz prezentuje všechny potraviny z Itálie, které si můžete pohodlně zakoupit v českém hlavním městě!

Publikováno: 14. 06. 2013

Kategorie: Recepty

Autor: Alena Pánková

Tagy: italská kuchyně | italská vína | italské těstoviny